måndag 7 juli 2008

Fiske tävling!!!

Hej allihopa!



Välkommen att delta i FISKETÄVLING för barn.


I sommar anordnar vi en fisketävling för barnen. Alla är välkomna. Vi bjuder på sommarfika.

Plats: Kvarnbäcken, ”Dammen”, Kåtaliden
Datum: Lördagen den 2 augusti
Tid: 13.00-15.00
Arrangör: Kåtalidens byaförening

Hör gärna av er om ni kommer så vi vet hur många som kommer.

Christian Ulander 0703-240699, 0952-47013 (Kåtaliden)
Rolf Stenvall 0952-47017

OBS, vi kollar ej mailen vi är på semester i Kåtaliden, så ring!;- Christian




Hälsningar Ulanders och Stenvalls

Påsken 2008

Börjar lite lätt med att visa bilder från årets stora händelse Bya kampen som i år gick av stapeln i grannbyn Bockträsk. Som de flesta vet så har den här kampen på gått i många år. Från början var det bara mellan Kåtaliden och Bockträsk men de senaste åren så har även Granliden varit med.


För er som inte vet vad det handlar om så kan jag bara säga "ÄRAN". Själva tävlingsmomenten varierar från år till år och vem som annordar det hela. Det är allt från pilblåsning, dragkamp, slå ner spik till att backa rätt med skoter med kälke! Alla kan del ta från ung till gammal och för dem som är för feg/lat att delta i själva tävlingen så finns det alltid korv, hamburgare och kaffe att förtära.


Det är med skam som jag måste medge att Bockträsk leder när det gäller vinster i denna prestige fyllda tävling*s* Det kanske beror på att de är mer atletiskt byggda än många av oss "Kåtaliden bor" (tänker först på mig själv*ler*) Fast den teorin faller kanske då Granlidens deltagare ofta är unga och borde slå oss andra med hästlängder.



Nog om detta nu lite bilder!


Första bilden är på delar av Alexis Karlssons barn och barnbarn och barnbarnsbarn med familjer (de som fattas är Thomas och Lisa med Alex, Patric´s Laila, Kristoffer Näsström samt jag som är bakom kameran)

Robert Karlsson missar hela stubben!!

Här är det min dotter Lovisa Karlsson som ska slå på spiken!Det hjälper inte att vara snickare! Här är det Roffe som försöker att hitta rätt!!Här är det undertecknad som försöker svinga yxan rätt! Det gick inte så bra....Här är det lillebror Petter Näsström som provar lyckan och om jag inte minns helt fel så träffade han i alla fall!Pernilla Karlsson i pil blåsning.Grupp kram? Nej, en av de sista grenarna var att så många som möjligt skulle stå på en pytteliten yta. Kommer inte ihåg hur många vi var tyvärr.Bockträsk vann...... Här tar Tommy mot bucklan av bror sin Micke.

Här är ett par bilder på Kåtalidens byaförenings årsmöte som hölls efter tävlingarna. Kunde inte låta bli och lägga in ett par bilder på två av Kåtalidens sötare anhängare!!
Här är Matilda Ulander (Barnbarn till Thomas Karlsson)
Det här var Kåtalidens yngsta medlem (i påskas) Clara Lundstedt (barnbarn till Tage Karlsson)

Till sist vill jag tacka för att ni kom förbi och tittade in på bloggen!

Patricia Karlsson